STARTERSÄTTNINGAR

Regler för startavgiftsersättning

Startavgiftsersättning är ett sätt för FMCK Skövde att betala hela eller del av startavgifterna vid tävlingsdeltagande för föreningens medlemmar.

För att kunna söka startavgiftsersättning krävs att man är medlem i FMCK Skövde samt att man har sin tävlingslicens för FMCK Skövde. Man söker i efterhand (dvs. för 2018 söker man 2019 o.s.v.). Ansökan för 2019 skall vara klubben till handa senast 18 januari 2020 på det Excel-ark/blankett som klubben tillhandahåller.

Utbetalning av startavgiftsersättningen sker efter genomfört årsmöte (mars månad).

För år 2019 gäller följande:

2019 års första Vintercupsdeltävling som kördes 2018-12-29 tillhör säsongen 2019 och skall vara med på årets ansökan.

Premiären på 2020 års Vintercup 2019-12-28 i Falköping tillhör 2020 års säsong och skall därför tas upp på nästa års ansökan.

Använd nedladdningsbar Excelfil/blankett och fyll i dina uppgifter i de gula fälten. Spara blanketten efter att du fyllt i dina uppgifter. Använd funktionen ”Spara som” där du förslagsvis lägger till ditt namn efter föreslaget filnamn, t.ex. ”Startavgift_grund_Kalle_Endurosson”, så att det är lättare för oss att hålla isär ansökningarna. Spara helst filen i formatet .xls (Excel) så fungerar de enkla formlerna som det är tänkt. Skicka ett mail till adressen nedan och bifoga din sparade fil i mailet.

Regler för startavgiftsersättning

Individuell startersättning

• Förare oavsett licens/tävlingsklass skall ha rätt till startersättning om man hjälpt till i klubben under kalenderåret.
  • Då gäller att man deltagit vid minst tre arbetstillfällen, t.ex arbetsdagar och tävlingsarrangemang.
  • Man måste ha kört minst 4st. tävlingar. Tävlingar som arrangeras enligt Svemo:s regelverk för ”Enklare tävling” räknas ej här.
  • Ersättningen styrs som vanligt av överskottet ifrån diverse arrangemang som klubben anordnat eller deltagit i.
  • När man deltagit i tävling så skall den senaste tävlingströjan som klubben tagit fram användas. Undantag från denna regel är de förare som representerar ett Team samt de förare som har en egen tröja med egna sponsorer, DOCK skall FMCK Skövdes klubbemblem finnas på tröjan för att start ersättning skall utgå. Vid olämplig reklam på tröjorna kan styrelsen neka utbetalning av startersättning.
  • Mixade lag eller partävling söker man ersättning som en individuell tävling och tar sin del av kostnaden.
  • Eventuella efteranmälningsavgifter och transaktionsavgifter är ej ersättningsgrundande.

Lagtävlingar startersättning

För att klubben skall betala startavgiften för laget gäller följande.

• Laget skall bestå av enbart förare från FMCK Skövde, minst 3st. till antalet.
  • FMCK Skövde skall ingå i lagnamnet.
  • Kvitto med lagets förare lämnas till kassören för att få ersättning.

Här kan du ladda ner blanketten: Startersättningar 2019

Ifylld blankett skickas till This is a mailto link.

//Styrelsen FMCK Skövde

Uppdaterad: 18 DEC 2018 12:15 Skribent: Styrelsen